Szarlotka Miss

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt.
  • mąka

    2 szklanka
  • cukier

    1/2 szklanka
  • jabłka

    10 szt.
  • orzechy siekane

    1/2 szklanka
  • cynamon

    1 szt.
  • proszek do pieczenia łyżka

    2 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • margaryna

    3/4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem.Dodać mąkę i Ubitą pianę z białek , wymieszać z razem. Dodać jabłka pokrojone w nieokreślony sposób, siekane orzechy, cynamon i sodę. (cynamon niekoniecznie, jak kto lubi) . Wymieszać wszystko i wlać do formy. Położyć w piekarniku. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Gorące kawałki można podawać z lodami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolajka 26.09.2010 19:36
jesień, czas na szarlotkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat