Szarlotka

Szarlotka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl.
  • margaryna

    1 cała
  • żółtko jajek

    3
  • cukier

    1 szkl.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • cukier wanilinowy

    1 cały
  • jabłka

    1 kg,
  • budyń waniliowy

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Mąke, margarynę, 0,5 szkl. cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz żółtka dobrze wyrobić. Na wysmarowaną blachę rozłożyć 3/4 ciasta, resztę zostawić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i budyń. Na warstwie ciasta rozłożyć pokrojone w plastry jabłka, następnie ubitą pianę z budyniem. Na koniec posypać resztą ciasta. Piec 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Halina14 26.04.2013 08:51
ja bardzo często robię szarlotkę
Halina14 10.04.2013 10:03
często robię szarlotkę ,ale ta jet ciekawa
MAŁGORZATA108 17.10.2010 19:55
Moje ulubione ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat