Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
3 szklanki -
cukier
1 szklanka -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
margaryna
1 kostka -
żółtko jajek
4 szt -
jabłka
2 kg -
cukier drobny
3/4 szklanki -
Cynamon mielony Prymat
1 łyżka -
białko
4 szt -
cukier puder
3 łyżki
Przepis i sposób przygotowania szarlotka
Kroki postępowania


W między czasie zagniatamy ciasto z mąki, jajek, proszku do pieczenia,margaryny, cukru.Nieco ciasta odkładamy nim utworzy nam się jednolite ciasto. W ten to prosty sposób utworzy się nam kruszonka. Chłodzimy ciasto i kruszonkę w lodówce 30 minut.

Gotowe.
Komentarze (4)