Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Szakalaka

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej roślinny
1/2 szklanka
cebula biała
1 sztuka
chili
1 sztuka
marchew
2 sztuka
zielona papryka (świeża)
2 sztuka
curry
2 łyżeczki
Sklep Prymat
fasola czerwona z puszki
1 puszka
przecier pomidorowy
1 słoiczek
woda
na oko
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szakalaka

Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w małą kosteczkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Marchewki obrać, zetrzeć na tarce - na dużych oczkach. Chili posiekać bardzo drobno. Fasolę odcedzić z płynu.

Olej rozgrzać w rondelku. Dodać cebulę, marchewki, papryki i smażyć pod przykryciem 5-10 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodać curry, fasolę, przecier pomidorowy rozrobiony wodą (do lekko płynnej konsystencji), sól pieprz, wymieszać. Gotować pod przykryciem jeszcze 10 minut do miękkości warzyw.

Świetny dodatek do chipsów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak