Syta potrawa „Szupenia”

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    1 szklanka
  • fasola Jaś

    1 szklanka
  • cebula biała

    1 szt
  • boczek

    5 dag
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Fasolę opłukać i namoczyć przez noc w 1 ½ litrze wody. Po czym gotować w tej samej wodzie ,w między czasie namoczyć również kaszę, dodać do fasoli i gotować około 40 minut. Podawać okraszone podsmażoną cebulą z boczkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 04.04.2016 17:23
Ciekawe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat