Syta kapusta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    300 gram
  • kapusta kiszona

    500 gram
  • udka kurczaka całe

    2 szt
  • kiełbasa zwyczajna

    2 pętka
  • papryka mielona

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • kostka wołowa

    1 szt
  • kostka mięsna

    1 szt
  • liść laurowy

    3 szt
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    6-8 szt
  • kabanos

    2 szt
  • smalec

    2 (z jabłkiem i mięsem)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę,dodać udka kurczaka i kostki rosołowe.Gdy wywar zacznie się gotować dodać kapustę słodką i kiszoną.Całość doprawić przyprawą do bigosu,pieprzem,solą.Dodać mieloną paprykę,liście laurowe i ziele angielskie.
Gdy udka będą miękkie wyciągnąć je z kapusty,obskubać z mięsa które kolejno wrzucić z powrotem do garnka.Kabanosy i kiełbasę pokroić, podsmażyć na rumiany kolor i wrzucić do garnka.Dodać 2 łyżki smalcu z jabłkiem i mięsem mielonym,wszystko dokładnie wymieszać.W połowie szklanki wody rozrobić 3 łyżki przecieru pomidorowego i dodać do kapusty,gdy ta będzie już miękka. Całość gotować jeszcze co najmniej pół godziny na małym ogniu i pod przykryciem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
madagaskar 18.03.2011 18:34
mniam
eduszo 18.02.2011 15:24
No tak napewno syta i dobra,uwielbiam kapuste,a jeszcze własnej roboty.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat