Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syta kapusta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 300 gram
kapusta kiszona 500 gram
udka kurczaka całe 2 szt
kiełbasa zwyczajna 2 pętka
papryka mielona 1 łyżka
sól do smaku
kostka wołowa 1 szt
kostka mięsna 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
przecier pomidorowy 3 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 6-8 szt
kabanos 2 szt
smalec 2 (z jabłkiem i mięsem)

Przepis i sposób przygotowania na: Syta kapusta

Do garnka wlać wodę,dodać udka kurczaka i kostki rosołowe.Gdy wywar zacznie się gotować dodać kapustę słodką i kiszoną.Całość doprawić przyprawą do bigosu,pieprzem,solą.Dodać mieloną paprykę,liście laurowe i ziele angielskie.
Gdy udka będą miękkie wyciągnąć je z kapusty,obskubać z mięsa które kolejno wrzucić z powrotem do garnka.Kabanosy i kiełbasę pokroić, podsmażyć na rumiany kolor i wrzucić do garnka.Dodać 2 łyżki smalcu z jabłkiem i mięsem mielonym,wszystko dokładnie wymieszać.W połowie szklanki wody rozrobić 3 łyżki przecieru pomidorowego i dodać do kapusty,gdy ta będzie już miękka. Całość gotować jeszcze co najmniej pół godziny na małym ogniu i pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 18.03.2011 18:34
mniam
eduszo
eduszo 18.02.2011 15:24
No tak napewno syta i dobra,uwielbiam kapuste,a jeszcze własnej roboty.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak