Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z sosny

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młode pędy sosny 1 kg
cukier 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z sosny

Zbieram młode pędy sosny wiosną. Obieram z brązowych łusek i płuczę pod bieżącą wodą. Wkładam do naczynia np. dużej szklanki lub słoika, warstwami zasypuję cukrem. Odstawiam w słoneczne miejsce na 2 tygodnie. Po zrobieniu się syropu przecedzam przez sitko i przelewam do słoiczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 29.11.2013 12:16
fajny przepis
TEtalicha 10.07.2013 09:11
tez robilam
Seba 06.07.2013 08:45
muszę taki zrobić
adelajda 04.07.2013 16:57
super jest ten syrop
gotujebochce 13.06.2013 21:51
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak