Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z pędów sosny

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pędy sosny 300 g
cukier 300 g
spirytus 100 ml
woda przegotowana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z pędów sosny

Pędy sosny zasypujemy cukrem i odstawiamy na 3-5 dni aż całość puści sok.
Całość zalewamy spirytusem i wodą. Odstawiamy w zacienione miejsce na przynajmniej miesiąc.
Nasz syrop przecedzamy przez gazę do butelek. Jest już gotowy do spożycia, ale oczywiście wiadomo, że im dłużej poleży tym smak będzie bogatszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 12.05.2017 20:03
Zdrowy syrop :)
adelajda 12.05.2017 18:00
na zdrowie
Róża1 12.05.2017 11:31
bardzo zdrowa nalewka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak