Syrop z chrzanu przeciwkaszlowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Korzeń chrzany

    20 dag
  • woda

    1 szkl
  • miód płynny

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chrzan ścieramy na tarce, a wodę przegotowujemy. Mieszamy ze sobą i odstawiamy na pół godziny pod przykryciem. Odciskamy przez gazę i dodajemy miód. Mieszamy. Pijemy 3 razy dziennie po łyżce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolek1 19.12.2010 11:07
Ciekawe czy naprawdę działa przeciwkaszlowo...? Próbował ktoś? :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat