syrop pomarańczowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • syrop cukrowy

    250 ml
  • pomarańcze

    4 szt
  • esencja z płatków nagietka

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

syrop przyrządza się tak samo jak z cytryn można go podbarwić na kolor pomarańczowy wywarem suszonego kwiatu nagietka sporą łyżkę suszonych płatków nagietka zaparzyć wodą i odparować aż pozostanie 2 łyżki pomarańczowego płynu przecedzić i wlać do syropu pod koniec gotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat