syrop owocowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    20 dag
  • poziomki

    20 dag
  • porzeczki

    20 dag
  • cukier

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

owoce posypać cukrem przykryć i pozostawić na 24 godziny po czym rozgnieść je i przetrzeć przez sito albo zmiksować przelać do garnuszka i gotować 15 minut na słabym ogniu zbierać tworzącą się pianę zagotowany sok ostudzić wlać do butelek i zakorkować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 23.11.2011 20:57
ile jeszcze przepisów dodasz na te \'świetne\' syropy??

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat