Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sycący gulasz z cebulą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbek
olej do smażenia
wywar warzywny 0,5 l
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczka
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sycący gulasz z cebulą

Umyte mięso kroimy w średniej wielkości kostkę, tak samo jak obraną cebulę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
W dużym rondlu rozgrzewamy olej. Dodajemy do niego cebulę i czekamy aż się zeszkli, aby dodać czosnek. Następnie dokładamy mięso, koncentrat pomidorowy, czerwoną paprykę oraz sól i pieprz. Mieszamy i zalewamy połową wywaru.
Dusimy pod przykryciem aż wywar zostanie wchłonięty. Dodajemy wtedy resztę wywaru i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem. Podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.07.2014 12:18
super danie
adelajda 23.06.2014 19:48
Pyszny obiadek
mysza75 03.06.2014 11:02
jaki pyszny gulasz na obiad w sam raz
Kejti 14.05.2014 22:26
Bardzo fajny obiadek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak