Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Swojska fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
kiełbasa podwawelska 2 szt
czosnek 3 ząbki
cząber 0,5 dag
sól do smaku
pieprz
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Swojska fasolka po bretońsku

Fasolę Jaś zalewamy zimną wodą aż przykryje fasolę i zostawiamy na noc aż napęcznieje, rano gotujemy fasolę na małym ogniu, od razu dodajemy kawałek podsmażonej wędzonki, kiełbasę podwawelską również podsmażoną, pokrojoną w kawałki, 2 ząbki czosnku przez praskę, sól, pieprz, cząber do smaku,gotujemy ok 1 godz., pod koniec 15 min przed końcem dodajemy koncentrat pomidorowy, rozdrabniamy jeszcze ok 6 ugotowanych ziaren fasoli widelcem i dodajemy do fasolki w celu zagęszczenia. Sprawdzić jak smakuje, ewentualnie można dodać odrobinę cukru. Danie gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak