Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świnka Galantynka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartka kurczaka 1 szt
pęczek natki 1
jajko ugotowane na twardo 3
Żelatyna wieprzowa Prymat 3-4 łyżeczki
rosół drobiowy 1 szklanka
sól i pieprz
szynka i pieprz do dekoracji
plastikowa półlitrowa butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Świnka Galantynka

ćwiartkę z kurczaka ugotować z dodatkiem suszonych warzyw albo przyprawy warzywnej. Mięso wyjąć i obrać, odlać szklankę rosołu i rozpuścić w nim żelatynę. Natkę drobno posiekać, ugotowane jajka pokroić w kostkę lub w półplasterki. Mięso, natkę, jajka wkładamy do półlitrowej plastikowej butelki - można warstwowo :) Zalewamy żelatyną rozpuszczoną w szklance rosołu, odstawiamy do wystygniecia - następnie wkładamy do lodówki, by stężało. Gdy galaretka będzie gotowa, rozcinamy butelkę. Dekorujemy szynką, nadając wygląd świnki ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 25.05.2013 17:04
super pomysł :)
adelajda 25.05.2013 15:01
ładnie wygląda
gusia1000 25.05.2013 14:27
Fajnie wygląda.
bogusia19 25.05.2013 14:07
świnka galantynka świetnie brzmi
dodi 25.05.2013 13:55
jakie przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak