Świeża flądra panierowana- smażona w całości

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flądra

    2 szt
  • mąka pszenna

    do panierowania
  • bułka tarta

    do panierowania
  • panier do ryb

    do panierowania
  • płatki owsiane

    do panierowania
  • tłuszcz do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • jaja

    do panierowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Flądrę dokładnie czyścimy i płuczemy, odsączamy, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej zmieszanej z panierem do ryb i płatkami owsianymi. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, odsączamy na papierowych ręcznikach

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 27.01.2012 13:54
Akurat na dzi? do zrobienia.
gosia561 30.11.2011 23:18
ciekawie z tymi płatkami
BernadettaP 24.11.2011 20:51
Flądra była od Brata- kupił, gdy pojechał na dorsze :)
smakowita 24.11.2011 20:41
pychotka
pacpaw 21.11.2011 21:29
a skąd masz flądrę? Teściowa łowi? ;o)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat