Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny piernik z orzechami

2.0
(9)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jaja 3 szt
kakao 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
orzechy włoskie 1 garść
miód 1 szkanka płynnego
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny piernik z orzechami

Masło rozpuścić z miodem dodać kakao oraz przyprawę ,ostudzić .
W misce przesiać mąkę dodać sodę ,jajka roztrzepać dodać do mąki ,dodać wystudzone masło, całość połączyć .
Formę posmarować masłem i wysypać bułką tartą ( lub wyłożyć papierem do pieczenia)
Ciasto przelać do formy ,piec około godz. w temp. 180 stopni .
Po upieczeniu polać roztopioną czekoladą i posypać kruszonymi orzechami.
********** SMACZNEGO ****************

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 27.12.2014 22:21
i ten aromat w domu, super :)
mirosława4 27.12.2014 14:47
moje ulubione ciasto
bietka 27.12.2014 14:39
smakowity pierniczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak