Świąteczne ryby w curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek

    3 sztuki
  • mąki

    1 szklanka
  • curry

    3 łyżeczki
  • soli

    2 łyżeczki
  • pieprzu

    2 łyżeczki
  • przyprawy do ryb

    2 łyżeczki
  • cytryny

    0,5 sztuki
  • olej do smażenia

  • sałata

  • karp

    6 dzwonków
  • szczupak

    6 dzwonków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcje ryb opłukać i osuszyć. Natrzeć przyprawami (solą, pieprzem, przyprawą do ryb oraz currry).Skropić sokiem z cytryny i zostawic na godzinę w lodówce..Jajka rozbić i rozbełtać w miseczce. Mąkę wsypać na talerzyk. Rybę obtoczyć w mące i jajku a nastepnie usmażyć z obu stron na złoty kolor. Ułożyć na sałacie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia26 01.01.2014 11:34
apetycznie wygląda :)
krystyna330 01.01.2014 11:04
pyszności mniam
Romanowka 01.01.2014 10:25
Dobra taka rybka!
Megg 01.01.2014 10:18
Przepyszne rybki
Bernadeta1 01.01.2014 01:27
super rybki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat