Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczne roladki wielkanocne

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 20 plastrów
chrzan tarty 2 łyżki
natka pietruszki
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko ugotowane na twardo 5

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne roladki wielkanocne

Jajka ugotuj na twardo, wystudź i pokrój na ćwiartki.
W rondlu zagotuj 0,7 litra wody, dodaj Bulionetkę – gotuj chwilę. Następnie zdejmij z ognia, wsyp żelatynę i mieszaj do momentu rozpuszczenia w bulionie.
Na desce rozłóż plastry szynki. Każdy z nich posmaruj odrobiną chrzanu i ułóż na nich po ćwiartce ugotowanego jajka – zwiń roladki.
Tak przygotowane roladki ułóż dekoracyjnie na półmisku i zalej nieco wystudzoną płynną galaretą. Udekoruj gałązkami natki i wstaw na kilka godzin do lodówki do momentu stężenia galarety. Podawaj z cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 22.01.2015 13:20
apetycznie podane
Jagódka77 24.06.2014 15:11
super się prezentują
marcia7 02.04.2014 16:18
bardzo efektowne
Bernadeta1 23.03.2013 18:58
bardzo smaczne
Betka 23.03.2013 14:59
pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak