Świateczne pierniczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • margaryna

    25 dag
  • cukier puder

    2 szklanka
  • miód płynny

    1 szklanka
  • kakao

    2 łyżki
  • przyprawa do piernika

    3 łyżeczki
  • jajka

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski naszego malaksera wsypujemy przesianą mąkę dodajemy proszek do pieczenia, przyprawę do pierniczków i kakao.
Mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kawałki margarynę . Wbijamy jajka i wlewamy miód. Włączamy malakser. Wyrabiamy ciasto. Formujemy kule zawijamy w folie i wkładamy na 30 min do zamrażarki.
Rozwałkowujemy i wycinamy pierniczki. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach .
Zimne ozdabiamy kolorowym lukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kloruś 02.12.2014 19:29
wyglądają niezwykle smakowicie!
Czyki 02.12.2014 11:55
Cudownie smaczne pierniczki :) na pewno do świąt nie wytrzymają :):):)
molanka 02.12.2014 11:05
ciekawe czy do świąt przetrwają, tak smakowicie wyglądają
kasiaw 02.12.2014 09:26
piękne kolorki i super udekorowane
Pyszota 02.12.2014 09:18
piękny lazurowy kolor

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat