Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka
0,5 kg -
mleko
1 szklanka -
jajko
2 sztuki -
masło
1/2 kostki -
drożdże
5 dag -
cukier
0,5 szklanki -
jajko
do smarowania -
masa makowa
-
suchy mak
250 g -
miód
2 łyżki -
jajko
2 sztuki -
bakalie
-
masło
1 łyżka -
cukier puder
10 dag -
proszek do pieczenia
1/4 łyżeczki -
olejek migdałowy
kilka kropel -
mąka krupczatka
1 łyżka -
kruszonka
-
mąka
4 łyżki -
cukier
4 łyżki -
masło
1/4 kostki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Gotowe ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do momentu, a ż podwoi swoją objętość.
Jako nadzienia użyłam masy makowej.
Komentarze (25)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (15)