Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna tarta z kiszoną kapustą i pieczarkami
Nadzienie z kapysty
Kiszoną kapustę posiekać, włożyć do garnka zalać bulionem, dodać liście laurowe, kminek, angielskie ziele i kolendrę, ugotować
Ciasto
W międzyczasie przygotować farsz z pieczarek.
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, smażyć do odparowania wody. Doprawić do smaku, ostudzić. Do zimnych pieczarek wsypać stary na tarce wędzony ser, wymieszać.
Następnie ciasto rozwałkować, wylepić dno i boki foremki na tartę.
Przykryć papierem, wsypać garść fasoli i włożyć na 10 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Sposób przygotowania
Ozdobnie ułożyć resztę składników i włożyć na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.