Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna potrawa z pęczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pęczak 1 szklanka
woda 3 szklanki
boczek wędzony 10 dag
cebula 1 szt.
sól, pieprz
zielenina
dowolna okrasa

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna potrawa z pęczku

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Pęczak ugotować w trzech szklankach wody, mieszając w między czasie.
Krok 1 - Świąteczna potrawa z pęczku foto
2
Pod koniec gotowania wrzucić pokrojony boczek z usmażoną cebulą. Przyprawić solą i pieprzem. Zupę grochową rozmieszać w ½ szklance wody i wlać do pęczaku, wymieszać danie i zagotować .
Krok 2 - Świąteczna potrawa z pęczku foto
3
Rozłożyć na talerze i okrasić dowolnym tłuszczem i posypać zieleniną.
Krok 3 - Świąteczna potrawa z pęczku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 09.11.2013 16:15
zgadza się, ale skoro nazywa się świąteczna to chciałabym wiedzieć dlaczego :)
Poison1988 09.11.2013 13:21
święto nie święto potrawa wygląda całkiem zacnie ;)
SmacznaPyza 09.11.2013 12:18
na jakie święto to ma być ? bo boczek wyklucza jak dla mnie Wigilię a zupa w proszku to też jakoś mało świątecznie...
Marta1986 09.11.2013 11:55
świątecznie i pysznie
Luka Li 09.11.2013 11:34
Smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak