Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suszone śliwki w szynce parmeńskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 50 szt
szynka parmeńska 25 plasterków
migdały 50 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Suszone śliwki w szynce parmeńskiej

Śliwki - jeżeli są mocno wysuszone - należy kilka godziny namoczyć w wodzie, następnie osuszyć. W każdą jedną włożyć do środka migdała i obwinąć połową plasterka szynki parmeńskiej. Spiąć wykałaczką. Czynność powtórzyć do wyczerpania składników. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Na dolny poziom włożyć blachę przykrytą folią aluminiową, aby zbierała ściekający tłuszcz. Na środkowym poziom wstawić ruszt i na nim ułożyć śliwki. Zapiekać około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 21.11.2012 20:58
rewelacyjnie prezentuje się to danie;)
Joanna46 20.11.2012 09:36
Joanno P, w alkoholu powiadasz, no fajnie też mogą smakować.
Joanna83 19.11.2012 23:53
Fajna przekąska,ale śliweczki namoczyłabym nie w wodzie,a w alkoholu :)
Mariposas 19.11.2012 19:38
fajne przekąski
magdziorka6 19.11.2012 19:34
fajne połączenie
adelajda 19.11.2012 19:20
na pewno smakowite !
treonina 19.11.2012 19:18
bardzo fajny pomysł, muszę spróbować!
eMMe 19.11.2012 18:43
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak