Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suska sechlońska w czekoladzie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suska sechlońskiej 200 gram
czekolada 100 gram
olej 1-2 łyżki
orzechy laskowe ok,50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Suska sechlońska w czekoladzie

Kroki postępowania

1
*Jeśli nie mamy dostępu do tych śliwek mogą być inne śliwki wędzone.
Ze śliwek wyjmujemy pestki a w ich miejsce wkładamy po orzechu laskowym i delikatnie dociskamy brzegi śliwki.
Krok 1 - Suska sechlońska w czekoladzie foto
2
Czekoladę rozpuszczamy nad parą i łączymy z olejem rzepakowym. śliwki zanurzamy w czekoladzie i odstawiamy na pergamin.
Krok 2 - Suska sechlońska w czekoladzie foto
3
Czekoladki możemy obtoczyć dodatkowo w rozdrobnionych orzechach czy kakao. Schładzamy przez następne 1-2 godziny.
Krok 3 - Suska sechlońska w czekoladzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 24.09.2013 23:33
dziękuję i polecam
Lis 13.09.2013 21:59
fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak