surówka ze słodkiej kapusty

surówka ze słodkiej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    40 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • seler

    5 dag
  • sól, pieprz

  • sok z cytryny

  • zielona pietruszka

  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania surówka ze słodkiej kapusty

Kapustę wypłukać, poszatkować, posolić, pozostawić na 15 minut. Pokroić cieniutko ogórki, jabłko i cebulę w kostkę. Selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać- skropić sokiem z cytryny i olejem. Przełożyć surówkę do salaterki i posypać posiekaną zieleniną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat