Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska ćwierć główki
ogórki kiszone 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
cebulka zielona do dekoracji
majonez 1 łyżka
śmietana 12% 2 łyżki
żurawina
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z żurawiną

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską poszatkować, włożyć do miski, dodać żurawinę suszoną.
Krok 1 - Surówka z żurawiną foto
2
Dodać plasterki ogórka kiszonego, cebule białą pokrojoną w kostkę. Wymiezać z majonezem i śmietaną, doprawić solą i pieprzam.
Krok 2 - Surówka z żurawiną foto
3
Przed podaniem udekorować żurawiną i zieloną cebulką.
Krok 3 - Surówka z żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 25.08.2013 21:44
jestem ciekawa połączenia ogórków z żurawiną
Megg 25.08.2013 21:11
smaczna suróweczka
marta1221 25.08.2013 20:29
fajne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak