Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z żółtych pomidorów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 250 g (żółte)
szalotka 1 szt
szczypiorek
bazylia świeża
oliwa 50 ml
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
musztarda dijon 1 łyżeczka
miód płynny 1 łyżeczka
ocet 1 łyżeczka (malinowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z żółtych pomidorów

Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w półksiężyce.
Szalotkę obieramy i kroimy w piórka.
Szczypiorek i bazylię siekamy, mieszamy z pomidorami i szalotką.
Oliwę, ocet, musztardy i miód dokładnie ze sobą łączymy, wlewamy do pomidorów, mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 27.10.2016 16:24
dobra suróweczka
Konczi 27.10.2016 14:59
Uwielbiam takie surówki, pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak