Surówka z żółtych pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    250 g (żółte)
  • szalotka

    1 szt
  • szczypiorek

  • bazylia świeża

  • oliwa

    50 ml
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżeczka
  • musztarda dijon

    1 łyżeczka
  • miód płynny

    1 łyżeczka
  • ocet

    1 łyżeczka (malinowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w półksiężyce.
Szalotkę obieramy i kroimy w piórka.
Szczypiorek i bazylię siekamy, mieszamy z pomidorami i szalotką.
Oliwę, ocet, musztardy i miód dokładnie ze sobą łączymy, wlewamy do pomidorów, mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka-87-25 27.10.2016 16:24
dobra suróweczka
Konczi 27.10.2016 14:59
Uwielbiam takie surówki, pysznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat