surówka z włoskiej kapusty ewy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    ½ główki
  • cebula

    1 szt.
  • śmietana

    1 szklanka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • Kwas cytrynowy Prymat

  • cukier

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obrać z uszkodzonych liści, skroić grube nerwy, jak najdrobniej poszatkować i posolić. Jabłka obrać, usunąć gniazdka nasienne, pokroić w słupki. Cebulę pokroić w cieniutkie półplasterki. Wszystko wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat