Surówka z selera i rodzynek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler korzeniowy

    1 szt
  • jabłka

    2 szt
  • rodzynki

    2-3 łyżki
  • śmietana 18 proc

    1/2 szkl
  • sok z cytryny

  • miód płynny

    1 lyzeczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłka opłukać, obrać i także zetrzeć na tarce jarzynowej ale o dużych otworach, następnie skropić sokiem z cytryny.
Wsypać do surówki sparzone rodzynki, polać miodem, dodać sól i odrobinę pieprzu, dodać śmietanę i wymieszać wszystko razem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat