Surówka z selera i jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler korzeniowy

    2 sztuki
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • jabłka

    3 sztuki
  • oliwa

    wg uznania
  • rzepa

    1 (czarna)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć na nierdzewnej tarce korzenie selera, skropić je sokiem cytrynowym, żeby nie ściemniały. Utrzeć jabłka ze skórką i korzeń czarnej rzepy.. Składniki wymieszać po dodaniu oliwy z oliwek. Odstawić na pół godziny do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 07.06.2013 11:50
lubię takie dodatki do obiadu , a z czarna rzepa koniecznie muszę sprobować
Dorota59 16.04.2013 18:55
fajna i smakowita
berys18 29.06.2012 11:42
fajna surówka
Norgiusz 24.06.2012 15:42
mniam
Łukasz15 10.06.2012 11:03
smaczna
Seba 23.01.2012 12:53
smaczna
mirosława4 27.12.2011 19:36
smaczna i zdrowa
Iwona51 14.11.2011 10:00
pycha
ewaa 21.08.2011 20:57
smaczna i zdrowa
IKrakowianka 30.07.2011 17:22
bardzo zdrowa i pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat