Surówka z rzodkiewki, ogórków i sera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • rzodkiewka

    5-6 szt
  • śmietana gęsta

    1/2 szkl
  • koperek

    2-3 łyżki
  • szczypiorek usiekany

    2 łyżki
  • marchewka

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • twaróg

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte ogórki pokroić w plasterki, wymieszać z odrobiną soli i pozostawić na 10 minut, następnie odcisnąć z powstałego płynu. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Ogórki i rzodkiewki włożyć do salaterki, dodać utartą na tarce o dużych oczkach marchewkę, posiekany szczypiorek i cebulę. Śmietanę wymieszać z pokruszonym serem twarogowym, przyprawić do smaku, solą i pieprzem, połączyć z surówką, wymieszać, posypać koperkiem. Podawać jako dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 03.04.2013 15:24
Szybko i smacznie przede wszystkim.
olkaaa 25.12.2012 11:46
chętnie zrobię
Motorek 08.05.2012 09:13
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat