Surówka z rzezuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzeżucha

    20 dag
  • sałata cukrowa

    2 główki
  • jabłko kwaśne

    2 szt
  • olej roślinny

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 szt
  • cukier drobny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • orzechy włoskie

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzeżuchę drobno pokroić ,sałate poszarpać na małe kawałki.Jabłka pokroić na cienkie plasterki.Olej wymieszać z sokiem z cytryny ,solą,cukrem,pieprzem .Sałatkę posypać orzechami i polać sosem z oliwy .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 20.12.2011 15:10
o jej to nie możliwe
kielcok1 11.11.2011 18:26
nie dla mnie
rakow2 10.04.2011 15:28
nie znam rzezuchy
mala2021 03.11.2010 21:54
hmm ,ciekawe muszę spróbować
marta639 17.09.2010 18:26
Super.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat