Surówka z rzepy czarnej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    0,5główki
  • marchew

    3szt
  • jabłka

    2szt
  • szczypior

    0,5pęczka
  • sok z cytryny

    1szt
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • rzepa

    2szt (czarna)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, posolić, gdy zmięknie odcisnąć. Marchew obrać i zetrzeć. Obrane jabłka i rzepę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić sokiem z cytr., solą, pieprzem i oliwą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 21.11.2011 19:35
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat