Surówka z rzepy czarnej

Surówka z rzepy czarnej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    0,5główki
  • marchew

    3szt
  • jabłka

    2szt
  • szczypior

    0,5pęczka
  • sok z cytryny

    1szt
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • rzepa

    2szt (czarna)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z rzepy czarnej

Kapustę poszatkować, posolić, gdy zmięknie odcisnąć. Marchew obrać i zetrzeć. Obrane jabłka i rzepę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić sokiem z cytr., solą, pieprzem i oliwą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

kriso 21.11.2011 19:35
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat