Surówka z porów z winogronami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    2szt
  • jabłka

    2szt
  • marchew

    2szt
  • winogrona zielone

    20dag
  • zielona pietruszka

    0,5pęczka
  • jogurt naturalny

    1szt
  • sok z cytryny

    0,5szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory oczyścić, pokroić w krążki, posolić, po chwili odcisnąć sok. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem. Marchew obrać i zetrzeć. Natkę posiekać. Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Wszystkie składniki wymieszać, dodać jogurt, doprawić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat