Surówka z porów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 kg
  • ketchup

    5 łyżek
  • natka pietruszka

  • oliwa

    3 łyżki
  • rodzynki

    5 dkg
  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z oczyszczonych porów poodcinać tylko białe części i gotować przez 8 min. w osolonej i pocukrowanej wodzie. Ugotowaną porę pokroić w kółeczka i dać na półmisek. Posypać sparzonymi rodzynkami, polać oliwą wymieszaną z ketchupem i posypać posiekaną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia40 22.08.2012 13:00
świetna
Rybciia 02.07.2012 09:54
smaczna :-)
Łukasz15 03.06.2012 12:43
pycha
Anna138 29.05.2012 22:11
bardzo dobra
smakoszek 07.02.2012 01:03
świetne połączenie składników
Monika193 19.12.2011 23:17
smaczna
Wafelek2601 03.12.2011 15:05
z rodzynkami, super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat