Surówka z porem i majonezem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 szt mała
  • marchew

    2 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • seler konserwowy

    1 słoiczek
  • jabłko

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • cukier

  • majonez

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, oprószyć solą, wymieszać i odstawić na chwilę.
Gdy zmięknie, odcisnąć.
Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Seler odcisnąć z zalewy.
Wszystkie składniki połączyć majonezem i doprawić do smaku.
Majonez można zastąpić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat