Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1 mały
jabłko
marchew
ogórki kiszone 2 sztuki
sól i pieprz
majonez 2 łyżki

Porada

Surówkę możemy podawać również do obiadu lub kolacji.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porem

Marchewkę i jabłko umyć i obrać.Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ogórki pokroić w drobną kostkę lub również zetrzeć na tarce.Pora myjemy,odcinamy korzeń.Warzywo najpierw kroimy wzdłuż.Następnie każdą połówkę kroimy w podłużne paski a na końcu w drobną kostkę.Dodajemy majonez,sól i pieprz do smaku.Dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.10.2014 09:47
pyszna,lubię takie surówki
DorotaZ 01.10.2014 20:45
Lekka i chrupiąca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak