Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pomarańczy i rzodkiewek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 2-3 szt
rzodkiewki 1 pęczek
szczypiorek
sól do smaku
oliwa 1 łyżka
miód lipowy 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pomarańczy i rzodkiewek

Oliwę dobrze wymieszać z miodem lipowym , sokiem z cytryny i szczyptą pieprzu białego aby uzyskać gładki sos. Odstawić. Pomarańcze umyte i obrane ze skórki i albedo pokroić na plastry. Rzodkiewki umyć i też pokroić na plasterki. Szczypiorek umyć , wysuszyć i drobno posiekać . Pomarańcze wyłożyć na talerz i polać połowa przygotowanego sosu. Na pomarańczach ułożyć rzodkiewki , posypać szczypiorkiem , odrobiną soli i skropić pozostałą częścią sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.04.2014 19:43
Dobra surówka.
Ola1young 18.04.2014 20:04
fajny pomysł :)
eMMe 13.04.2014 20:08
Ciekawe połączenie:D
Janina 13.04.2014 11:41
Samo zdrowie na talerzu, smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak