Surówka z pietruszką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    4
  • pietruszki

    4
  • natka pietruszki

  • jogurt naturalny

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zarówno marchewki jak i pietruszki obieramy ze skórki a następnie myjemy. Warzywa scieramy na tarce z drobnymi oczkami. Natke pietruszki myjemy, a następnie bardzo drobno siekamy i dodajemy ok 2łyzki. Do przygotowanych warzyw dodajemy jogurt naturalny oraz pieprz i sól do smaku - wszystko bardzo dokladnie mieszamy i podajemy jako surówke do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
octo 23.11.2011 17:39
ciekawy przepis na surówkę:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat