Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pieczonych buraczków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 4 duże sztuki
ocet winny
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oliwa 3 łyżki
cukier 2 łyżeczki
papryka czerwona 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pieczonych buraczków

Buraczki umyć, przełożyć na blaszkę razem z papryką skropić oliwą ,posypać solą zawinąć w folię aluminiową.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Piec około 1,5 godziny .
Zimne obrać zetrzeć na tarce , paprykę obrać ze skórki pokroić , cebulę pokroić w drobną kostkę , wymieszać .
Doprawić .
Podawać posypane szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 09.09.2016 11:54
nie jadlam nigdy takiej ciekawa jestem jak smakuje :-)
NiePieprz.pl 07.09.2016 09:18
Z pieczonych jeszcze nie robiłam :) Muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak