Surówka z pekinki, jabłka i pora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 sztuka
  • por

  • por

    1 sztuka
  • machew

    2 sztuki
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

    1 łyżeczka
  • kapusta pekińska

    2 posiekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską drobno siekam i wrzucam do miski. Jabłuszko oraz marchew obieram i trę na tarce na grubych oczkach i dorzucam do miski z kapustą. Pora dokładnie myję i kroję w drobne i cienkie kawałeczki - dodaję do reszty. Lekko mieszam aby składniki się połączyły. Następnie dodaję przyprawy i oliwę oraz sok z cytryny i dokładnie mieszam. Wstawiam na kilkanaście minut do lodówki i podaję na stół :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 29.08.2013 15:34
najlepsza tradycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat