Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki i papryki
Kapustę poszatkować a paprykę pokroić w paseczki.
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku.
Solimy tuż przed podaniem. Schłodzić.
kapusta pekińska | 1 mała |
jabłka | 2 szt |
marchewka | 1 szt duża |
papryka czerwona | 0,5 szt |
smietana 18% | 2 łyżka |
majonez | 2 łyżka |
sok z cytryny | do smaku |
sól | 1 szczypta |
pieprz | do smaku |
cukier | 2 szczypty |
papryka żółta | 0,5 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: