Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki i papryki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała
jabłka 2 szt
marchewka 1 szt duża
papryka czerwona 0,5 szt
smietana 18% 2 łyżka
majonez 2 łyżka
sok z cytryny do smaku
sól 1 szczypta
pieprz do smaku
cukier 2 szczypty
papryka żółta 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki i papryki

Obrane jabłka zetrzeć na grubych oczkach tarki i od razu skropić cytryną.
Kapustę poszatkować a paprykę pokroić w paseczki.
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki.

Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku.
Solimy tuż przed podaniem. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.03.2014 22:57
Dobra taka.
Megg 26.02.2014 13:32
bardzo smaczna suróweczka
Milka100 26.02.2014 12:21
smaczna surówka
Kuchenka 26.02.2014 12:06
smaczna jest
noninka77 26.02.2014 11:59
sałatki z kapusty pekińskiej są najlepsze:)
Cranberry 26.02.2014 11:44
lubię taką :)
slonko888 26.02.2014 11:33
robie taka tylko zamiast smietanki daje jogurt naturalny :) pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak