Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
kukurydza w puszce 2 łyżki
pomidorki koktajlowe 5 dkg
papryka żółta 1/2 sztuki
rzodkiewka 4 sztuki
ogórek zielony 1/3 sztuki
oliwa 2 łyżki ( z orzechów włoskich)
woda 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki

Kapustę pekińską kroimy. Kukurydzę odsączamy z nadmiaru wody. Pomidorki kroimy w ćwiartki. Oczyszczoną papryczkę kroimy na mniejsze kawałki.

Rzodkiewki myjemy i osuszamy kroimy w kółeczka. Obranego ogórka kroimy w grubszą kostkę. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miseczki i mieszamy.

Następnie do przygotowanej surówki dodajemy oliwę, wodę i sok ze świeżo wyciśniętej cytryny oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy, aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 25.06.2017 20:19
wow super przepis
ilka01 03.04.2017 16:51
pyszności ,,,,,:)
MagdalenaIC 03.04.2017 13:35
Pysznie :)
bertpvd 03.04.2017 13:04
pyszna, zdrowa surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak