Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z ogórków, marchewki, cebuli, rzodkiewki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Surówka z ogórków, marchewki, cebuli oraz rzodkiewki to kolorowa i smaczna propozycja w sam raz na obiad. Polecam wypróbujcie ten przepis.

Składniki:

Składniki:

ogórki gruntowe 500 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
marchewki 2 sztuki
rzodkiewki pęczek 1 pęczek
cebula 0,5 sztuki
cukier 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka
woda 0,75 szklanki

Porada

Do surówki dodałam jeszcze świeżo zerwany, umyty, pokrojony szczypiorek.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z ogórków, marchewki, cebuli, rzodkiewki

Ogórki umyj, pokrój w cienkie plasterki. Dopraw solą i wymieszaj.

Marchewki i rzodkiewki umyj. Marchewkę zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Rzodkiewki pokrój na plasterki.

Cebulę obierz i pokrój w plasterki/ piórka.

Do garnka wlej wodę, ocet oraz dodaj cukier. Zagotuj i przestudź.

Z ogórków odlej powstałą wodę oraz dodaj przygotowane pozostałe warzywa. Wlej do warzyw przestudzoną zalewę. Wymieszaj.

Odstaw do połączenia smaków, tzw. "przegryzienia". Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak