Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty w czosnkowym dressingu

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Uwielbiamy korzystać z sezonowych rarytasów. Młoda kapusta, obok ziemniaczków, jest jednym z nich. A taka surówka…Petarda! W zasadzie sama wystarczy ;)

Składniki:

Składniki:

młoda kapusta 1 ćwiartka
marchew młoda 2 sztuki
natka pietruszki pół pęczka
olej z pestek winogron 50 mililitrów
ząbki czosnku 2 sztuki
miód 1 łyżka
wrzątek 50 mililitrów
ocet ryżowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty w czosnkowym dressingu

Kapustę szatkujemy, oprószamy solą. Odstawiamy na kwadrans, płuczemy.
Marchewki obieramy, ścieramy na wiórki.
Natkę siekamy.
Olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet, miód, sól i pieprz mieszamy z wrzątkiem, studzimy.
Wszystkie składniki łączymy. Podajemy schłodzone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak