Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
0,3 kg (młoda)
rzodkiewka
5 dużych
oliwa
3 łyżki
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat

Porada

Smaczna, zdrowa, chrupiąca i kolorowa surówka która delikatnie pasuje do dań mięsnych, ryb, a także potraw z grilla.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki

1. Kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewkę również ścieramy na dużych oczkach do kapusty.

2. Do warzyw dodajemy musztardę, oliwę z oliwek, sól oraz dużą szczyptę świeżo zmielonego, kolorowego pieprzu. Całość dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki na 10 minut aby smaki się przegryzły. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak