Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta biała
0,3 kg (młoda) -
rzodkiewka
5 dużych -
oliwa
3 łyżki -
musztarda
1 łyżeczka -
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
-
sól
Przepis i sposób przygotowania Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki
2. Do warzyw dodajemy musztardę, oliwę z oliwek, sól oraz dużą szczyptę świeżo zmielonego, kolorowego pieprzu. Całość dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki na 10 minut aby smaki się przegryzły. Smacznego!
Smaczna, zdrowa, chrupiąca i kolorowa surówka która delikatnie pasuje do dań mięsnych, ryb, a także potraw z grilla.![]()
Komentarze (0)