Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki

Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    0,3 kg (młoda)
  • rzodkiewka

    5 dużych
  • oliwa

    3 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki

1. Kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewkę również ścieramy na dużych oczkach do kapusty.

2. Do warzyw dodajemy musztardę, oliwę z oliwek, sól oraz dużą szczyptę świeżo zmielonego, kolorowego pieprzu. Całość dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki na 10 minut aby smaki się przegryzły. Smacznego!
Justi2401
Smaczna, zdrowa, chrupiąca i kolorowa surówka która delikatnie pasuje do dań mięsnych, ryb, a także potraw z grilla.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat