Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1/4 dużej główki
kukurydza 1/2 puszki
cebula czerwona 1/2 sztuki
pomidory śliwkowe 3 sztuki
winogrona rodzynkowe 15 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty

Kapustę poszatkować, przełożyć do miski. Kukurydzę odsączyć, cebulę pokroić w drobną kostkę, pomidory pokroić w większą kostkę, winogrona przekroić na pół. Wszystko dodać do kapusty, lekko oprószyć solą i pieprzem. Majonez przełożyć do miseczki. Dodać do niego jogurt i przyprawę do sałatek, dokładnie wymieszać. Przygotowany sos dodać do surówki. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać np. jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 18.07.2015 14:48
lubię taka surówkę do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak