Surówka z młodej cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 średnia
  • papryka czerwona

    1/2 mała
  • por (biała część)

    7 cm
  • majonez

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    3 łyżka
  • sól

  • cukinia

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię dokładnie myjemy, usuwamy miękki miąższ i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kładziemy cukinię na durszlaku i sparzamy 2 szklankami wrzącej wody, odcedzamy. Wrzucamy obraną i startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojoną w cienkie paseczki paprykę oraz 5 cm kawałek białej części pora pokrojony w ćwiartki talarków. Do warzyw dodajemy majonez oraz jogurt naturalny. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy przybraną pokrojoną w cienkie talarki pozostałą częścią pora.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 29.08.2012 21:01
superowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat