Surówka z marchewki, selera i jabłka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    2
  • ćwiartka selera

  • majonez

  • sok z cytryny

  • jabłko

    1 szt. (duże)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki, seler i jabłko dokładnie umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach do jednej miski. Skropić od razu odrobiną soku z cytryny, aby jabłko nie zrobiło się brązowe. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Dodać do startych składników. Dołożyć majonez i wszystko dokładnie wymieszać. Można doprawić solą do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika154 06.10.2011 16:08
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat