Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 garstki
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa
biała część pora 1/2
seler korzeniowy 1/2
cukier kryształ 3 łyżeczki

Porada

Surówkę z kiszonej kapusty możemy podać niemal do każdego rodzaju mięsa i ryb. Jest bardzo smaczna i ułatwia trawienie :)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

1. Z kiszonej kapusty wyciskamy nadmiar wody i wkładamy ją do miski w której będziemy przygotowywać naszą surówkę.

2. Jabłko, seler i marchewkę myjemy i obieramy ze skórki. Ścieramy na grubych oczkach i dodajemy do kapusty.

3. 4 cm pora kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do składników (pora możemy zastąpić połówką cebuli, ja jednak nie lubię jej zbyt intensywnego smaku).

4. Całość posypujemy pieprzem i cukrem (ilość zależy od tego jak bardzo kwaśną mamy kapustę i jak bardzo chcemy aby nasza sałatka była słodka, polecam cukier dodawać stopniowo i próbować jaki smak osiągnęliśmy) oraz polewamy dwoma łyżkami oliwy z oliwek.

5. Całość dokładnie mieszamy i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak